Content marketing för köksassistentbranschen

Content marketing ┃ Text ┃ Fotografering ┃ Video

Om projektet

I kursen om content marketing hade vi en gruppuppgift där vi skulle ta fram en content marketing plan samt content för en bransch eller produkt och vi i vår grupp valde köksassistenter.

Analyser

Vi började med att göra en sökordsanalys där vi undersökte vad folk söker på i relation till köksassistenter och kunde då komma fram till att det var mycket bakrelaterade och matlagningsrelaterade sökningar.

 

Därefter tittade vi på hur det ser ut i Googles sökresultat när man söker på köksassistenter och kunde då se att det var e-handelsföretag som ligger i topp och kunde se att de arbetade en del med content men att det fanns potential till förbättring.

Utöver det tittade vi även på målgruppen för köksassistenter och kom fram till att den primära målgruppen är kvinnor mellan 25-45. Utifrån det tog vi fram tre personas som alla hade som intresse att laga mat men med varierande liv och erfarenhet av det.

Kommunikativ idé

Utifrån våra analyser tog vi fram en kommunikativ ide som talar till målgruppens behov av att ha ett verktyg som underlättar vid bakning och matlagning och som sparar tid och energi för användaren. Idén vi tog fram fokuserar på att informera och inspirera läsaren inom matlagning och bakning där vi främst fokuserar på att ge tips och råd.

Content

När analyserna var gjorda var det dags att ta fram artiklar med tillhörande text, bilder och videor. Var och en skulle skriva två responssidor och en listning och mina artiklar fokuserar på hur man bakar chokladbollar i köksassistenter, allt man behöver veta för att vispa grädde på bästa sätt och bästa tipsen för hur man gör smörkräm.

Artiklar

En artikel som tar upp allt du behöver veta om chokladbollar.

Text, bild och video är skapade av mig.

Artikeln tar upp precis det som rubriken om hur man gör enklast smörkräm. Den innehåller även allt annat du behöver veta för att göra smörkräm

Text skriven av mig.

Här får du veta allt om vispgrädde och hur du vispar den bäst.

Text och bild är skapad av mig.

KONTAKT

Låter det intressant?

Tveka inte att höra av er till sofia.berthsjosvensson@medieinstitutet.se