Ridgedale Farm

Bakgrund/Brief

Ridgedale farm är en gård i Värmland som har specialiserat sig på att odla med permakultur. Dessa står på marknader och har även gårdsförsäljning av bland annat grönsaker och kött.

Briefen var att göra en re-design på deras varumärke med tillhörande förpackningslösning som de kan leverera sina grönsaker i och en hemsida att marknadsföra sina produkter på.

Ett grupparbete tillsammans med Henrik Jacobsson

Varumärket

Eftersom Ridgedale Farm är ett småskaligt jordbruk ville vi att detta skulle synas i det nya varumärket men samtidigt kännas modernt. Logotypen består av ett typsnitt i skrivstil för att ge känslan av hantverket inom jordbruket och en sans serif för att ge den en modern touch. 

Färgerna har vi hämtat ifrån grönsakerna som Ridgedale Farm odlar, den lila är ifrån rödbetor och den orangea är ifrån morötter.

PT Sans och PT Sans Caption är två typsnitt som ger en personlig touch till texten men är samtidigt lättlästa och webbanpassade.

 

Min roll i arbetet

Jag tog fram protoypen och designen av papperskassen i Cinema 4D själv och var en rådgivande del i resten av arbetet.

Profilmaterial

Den lila färgen återkommer i deras profilmaterial. Denna används för att de ska sticka ut från mängden och folk ska känna igen dem.

Likt mataffärer ska de använda en papperskasse till sina leveranser av grönsaker. Detta för att göra det smidigt att bära med sig grönsakerna hem.

Att behålla papperskassen naturfärgad gör att man får en känsla av att det är ett miljövänligt och naturnära material men för att sticka ut från mängden finns det ett mönster längs med sidorna.

Hemsida

På den nya hemsidan är det försäljning som står i fokus, framförallt försäljning av grönsakskassarna. Köparen leds igenom processen tidigt genom pictogram och får sedan se vad hen har för alternativ att välja mellan för att göra sitt köp. 

Se en prototyp av hemsidan på 
https://invis.io/Y4HXZ12VQGM#/294957444_1_Artboard_1_Copy_3-3x-100