Go Climate Neutral

Koncept, app och hemsida

Brief

GoClimateNeutral är ett företag som erbjuder en tjänst där man kan klimatkompensera för den miljöpåverkan som man gör. Men det är bara ett fåtal som har hittat till deras sida. 

Briefen var att göra om deras varumärke så det känns modernt och lockar fler att vilja börja klimatkompensera. I detta så ingick det också att göra om deras hemsida och även skapa en app för de som vill förändra vardagen till att bli mer snäll mot miljön.

Hemsida/App

På hemsidan möts besökaren direkt av ett call-to-action fält där de uppmanas att registrera sig. Vidare förklaras det hur processen går till och man får även läsa om projekten de stödjer. Har man fler frågor än de som besvaras på hemsidan kommer där sen ett Frågor och svar segment i slutet på sidan.

I appen kan man om man vill bli mer klimatsmart i vardagen. Genom att genomföra små miljövänliga uppgifter i vardagen såsom att cykla till jobbet istället för att ta bilen kan man följa sina framsteg till ett klimatsmart liv. I appen kan man även utmana sina vänner till att bli mer klimatsmarta och därmed tillsammans göra miljön en tjänst.